Lotus

Pedicure &

Massage

Voetreflexmassage

 

De behandeling vangt aan met een heerlijk warm voetenbad. Daarna worden de voeten gemasseerd met een etherische olie.

 

Voetreflexmassage is gebaseerd op de gedachte, dat lichaam en geest volmaakt met elkaar verbonden zijn en daardoor één geheel vormen, dus in evenwicht zijn. Bij evenwicht kan de bloedsomloop onbelemmerd voedingsstoffen naar de cellen brengen en afvalstoffen afvoeren.

 

Wanneer een lichaam niet in evenwicht is (door bijvoorbeeld ziekte,verwonding of stress) worden er blokkades gevormd in de natuurlijke doorstroming, waardoor lichamelijke pijn en klachten en/of ziekteverschijnselen kunnen ontstaan, bijv: maag- en darmstoornissen, spanningshoofdpijn/migraine, nek- en rugklachten. Maar ook nerveuze klachten als onrust, slapeloosheid en gevoelens van gejaagdheid.

 

In de voet bevinden zich reflex- en energiepunten (ook wel drukpunten genoemd), die in verbinding staan met de diverse delen, weefsels en organen in het lichaam. Door het stimuleren van deze drukpunten worden reacties opgewekt in de betreffende "zones" (gebieden).

 

Met behulp van drukpuntmassage op de voeten kunnen deze blokkades worden opgeheven, waardoor het lichaam weer tot evenwicht kan komen en de klachten afnemen en/of verdwijnen.

 

Voetreflexmassage is geen methode om een ziekte te genezen en geen vervanging van een reguliere medische behandeling!

Onze praktijk heeft bewust gekozen voor het geven van voetreflexmassages en geen voetreflextherapie.

 

De ontspannende werking van de massage heeft zichzelf reeds bewezen en is al een weldaad op zich!

 

Probeer het eens uit en ervaar zelf!